Nederlands English
Download mp3 muziek van VOF de Kunst

Download - VOF de Kunst

Deze muziek van VOF de Kunst wordt je aangeboden in samenwerking met Legaldownload.net

Genre Kindermuziek
Land Nederland
Officiële website van VOF de Kunst
Download Sinterklaasfeest met VOF de Kunst van VOF de Kunst

Download Sinterklaasfeest met VOF de Kunst van VOF de Kunst

Release jaar: (2007)
€ 4,99
MP3

Biografie van VOF de Kunst

VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen in dit jaar staat de band binnen 4 weken nummer 1 in de hitlijsten met 'Suzanne'. 'Suzanne' blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van 'Susanna' worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met 'Eén kopje koffie'.
liedjes uit sesamstraat

Wat aanvankelijk lijkt op een vriendelijk bedoeld, eenmalig eerbetoon van VOF de Kunst aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidt tot een reeks zeer succesvolle kindercd's. Unieke kinderliedjes worden door de band in een eigentijds jasje gestoken en vastgelegd op o.a. de cd's 'Dikkertje Dap' (3x platina) en 'De Lapjeskat'. VOF de Kunst speelt drie seizoenen lang mee in Sesamstraat, met als logisch gevolg de cd 'Liedjes uit Sesamstraat'.
Sinterklaasfeest met VOF de Kunst

Speciaal voor Sinterklaas wordt de cd 'Sinterklaasfeest met VOF de Kunst' gemaakt, met zowel bestaande liedjes die de Brabanders allen voorzien van een nieuw jasje, maar ook tien nieuwe nummers, geschreven door onder meer Ivo de Wijs, Erik van Muiswinkel en Theun de Winter. 'Sinterklaasfeest met VOF de Kunst' wordt door het VARA-televisieprogramma 'Kassa' uitgeroepen tot beste Sinterklaas-cd. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1 miljoen kindercd's van VOF de Kunst verkocht.

Sinds april 1996 speelt VOF de Kunst in samenwerking met Erik van Muiswinkel voor uitverkochte zalen. In hun eerste theaterprogramma 'Dag Giraf' kunnen kinderen meezingen en meespelen met de liedjes van VOF de Kunst. De liedjes worden gezongen en begeleid door Nol Havens en VOF de Kunst, maar bovendien aangekondigd door cabaretier en tekstschrijver (Eén Kopje Koffie) Erik van Muiswinkel. 'Dag Giraf' wordt succesvol opgevolgd door de theaterprogramma's 'Ik ben lekker stout', 'Vanaf Hier Nog Vijf Kwartier', 'Apekooien' en 'Beesten'. In de Sinterklaastijd zijn er speciale Sinterklaasconcerten. De voorstellingen van VOF de Kunst staan jaar in jaar uit garant voor uitverkochte zalen.

De laatste jaren maakt VOF de Kunst luistercd's van bekende kinderboeken onder het label Luistervink. Meer informatie over de Luistervink cd's vind je op www.luistervink.nl.

Muziek op schoot deel 2

De nieuwste cd van VOF de Kunst heet 'Muziek op Schoot', vol bekende kinderliedjes in een nieuw, swingend jasje. VOF de Kunst zingt op deze cd duetten met Carice van Houten en Guus Meeuwis.

Reacties over VOF de Kunst

Nodig voor de eerste boekbespreking van onze zoon. Ter versiering (en een hoger cijfer natuurlijk).

Pieter - 16 jan. 2011 14:53:22